primaria buzau1Primăria îşi pune bugetul gaj pentru ca RAM să obţină un împrumut bancar de 14 milioane de lei. Banii sunt cu destinaţie precisă: Regia Autonomă trebuie să-şi plătească datoria pe care o are către societatea Ecogen Energy pentru agentul termic furnizat.

Pentru a garanta acest împrumut, municipalitatea va emite 14 bilete la ordin cu o valoare nominală de 1.000.000 de lei fiecare, cu o perioadă de graţie de 4 luni de la data perfectării creditului urmate de la rambursarea împrumutului în 14 rate lunare ulterioare perioadei de grație.

În expunerea de motive a hotărârii aprobate de Consiliul Local Municipal se arată că Regia Autonomă Municipală nu îşi poate plăti din fonduri proprii datoria către furnizorul de agent termic. Pentru producerea și furnizarea energiei termice necesară încălzirii locuințelor populației și producerii apei calde menajere Regia Autonomă Municipală RAM Buzău are de plătit Societății Comerciale Ecogen Energy S.A. Buzău  debite restante, care în prezent nu pot fi achitate din fondurile proprii ale regiei. Deosebit de aceasta, Consiliul Local al Municipiului Buzău datorează regiei un debite neachitate reprezentând subvenție restantă   daorate în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 36/2006, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 483/2006 cu modificările și completările ulterioare. În scopul asigurării continuității furnizării energiei termice către populație și achitării debitului restant, Regia Autonomă Municipală RAM Buzău urmează să perfecteze un împrumut cu o bancă finanțatoare, cu o perioadă de grație de 4 luni de la data perfectării împrumutului și drept consecință a solicitat Consiliului Local al Municipiului Buzău garantarea, în favoarea unei bănci finanțatoare, a executării obligațiilor de plată până la concurența sumei de 14.000.000 lei, prin emiterea unui număr de 14 bilete la ordin, în valoare de 1.000.000 lei fiecare, în contul subvenției restante datorată de Consiliul Local al Municipiului Buzău. Față de cele de mai sus propun aprobarea garantării către banca finanțatoare, desemnată prin licitație publică, a executării obligațiilor de plată datorate de regie, prin emiterea biletelor la ordin, scadente în perioada 2012 – 2013, valoarea biletelor la ordin urmând a fi suportată din veniturile proprii ale bugetului local al municipiului Buzău  pe anii 2012 – 2013, începând cu expirarea perioadei de grație. Dobânzile, comisioanele și alte cheltuieli aferente împrumutului   constituie sarcina proprie a Regiei Autonome Municipale RAM Buzău., se arată în expunerea de motive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here