gigacalorieChiar dacă la nivel naţional sînt municipii care cresc preţul gigacaloriei, la Buzău, primarul promite ferm că preţul va rămîne neschimbat. Asta în cazul în care nu se emite vreo hotărâre de Guvern care să elimine subvențiile acordate municipiilor care au sisteme de cogenerare.

“Până în acest moment nu s-a dat nicio hotărâre de Guvern. În municipiul Buzău, prețul gigacaloriei va rămâne același ca în ultimii trei ani, respectiv 185 de lei pe gigacalorie. Asta în cazul în care Guvernul nu va fixa o altă politică”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală.

Chiar dacă, costul de producţie al gigacaloriei este mult mai mare decît cel plătit de populaţie, proprietarii vor plăti doar 185 de lei, restul fiind suportat de bugetul local şi de cel de stat, prin subvenţii.

Subvenţia suportată de către Primărie vine pe fondul sprijinului finaciar primit din partea Guvernului, acordat pentru oraşele cu centrale pe sistem de cogenerare. Totuşi, decizia la nivelului Executivului ar putea fi schimbată în orice moment printr-o hotărâre de Guvern, caz în care populația va trebui să plătească prețul întreg al gigacaloriei, care la Buzău este de 462 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here