Petre Neagu Emanoil
Mai mulți primari din localitățile județului au fost convocați miercuri la Consiliul Județean la op întâlnire cu șeful Petre Emanoil Neagu dar și cu oficiali din Ministerul Agriculturii și din ANSVSA, de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și de la Autoritatea de Management pentru Programul Național pentru Dezvoltare Rurală Tema întâlnirii a fost atragerea fondurilor europene în perioada 2014-2020.

”Absorbția fondurilor europene reprezintă o prioritate atât pentru Consiliul Județean, cât și pentru fiecare autoritate locală din județul Buzău, întrucât ne oferă posibilitatea de a implementa proiecte de care fiecare comunitate are atâta nevoie. Am organizat astăzi această întâlnire din dorința ca primarii să fie informați în ceea ce privește perioada de finanțare 2014-2020”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Oficialii prezenți la întâlnire au prezentat pricipalele axe de finanțare, noile reglementări în domeniul absorbției fondurilor europene, alocările pentru fiecare măsură în parte, precum și modul în care a fost simplificat întregul proces de accesare de fonduri.

Una dintre noutățile prezentate în cadrul ședinței de miercuri a făcut referire la faptul că depunere proiectelor, avizarea achizițiilor, precum și depunere cererilor de finanțare și rambursare se poate face online, scurtându-se astfel timpii de așteptare.

”Discuția de astăzi a avut rolul de a le pune la dispoziție primarilor informațiile referitoare la noile ghiduri de finanțare, precum și schimbările care au apărut pe noul buget european. Ne dorim ca gradul de absorbție a fondurilor să fie cât mai ridicat, pentru că încă este nevoie de investiții substanțiale în fiecare comună în parte, fie că vorbim despre drumuri, sisteme de apă-canal sau de infrastructura educațională sau culturală”, a mai spus Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here