primar glodeanuPrimarul  şi  şeful de post din comuna Glodeanu Siliştea au fost trimişi în judecată de procurorii buzoieni, care îi acuză de trafic de influenţă şi complicitate la această faptă, după ce edilul a primit 15.000 de lei de la o persoană pentru a interveni la poliţişti în favoarea acesteia.

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Buzău l-au deferit justiţiei, marţi, pe Marin Răducanu, care la data comiterii faptei era primarul comunei Glodeanu Siliştea, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă şi pe Gheorghe Apostol, care în acea perioadă era şeful Postului de Poliţie, pentru complicitate la trafic de influenţă, se arată într-un comunicat de miercuri al Parchetului instanţei supreme.

Potrivit procurorilor, în 13 februarie, Marin Răducanu i-a cerut martorului denunţător C.V. suma de 15.000 de lei, pe care a şi primit-o în două tranşe, susţinând că are influenţă asupra ofiţerilor de poliţie, în virtutea calităţii sale de primar.

Astfel, pentru a-i determina pe unii ofiţeri ai Serviciului Ordine Publică din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Buzău să nu îl sancţioneze pe denunţător, în urma neregulilor constatate de aceştia prin controlul efectuat la firma sa, în aceeaşi zi a primit, la sediul primăriei, o prima tranşă, de 10.000 de lei, din banii ceruţi.

Gheorghe Apostol, care avea „atribuţii de constatare şi urmărire a infracţiunilor”, a fost de faţă atunci când Răducanu a luat banii, el fiind, de altfel, cel care a aranjat întâlnirea dintre denunţător şi primar. Acţiunile procurorilor s-au desfăşurat cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă şi Direcţiei Generale Anticorupţie – structurile teritoriale Buzău. Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here