Primarul comunei Glodeanu Siliștea , Marin Răducanu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Sentința a fost dată în urmă cu puțin timp de magistrații tribunalului Buzău după o ședință de judecată de peste două ore.

imagesCA3FHMVQPrimarul comunei buzoiene  Glodeanu – Siliștea, Marin Răducanu a fost reținut ieri după-amiază pentru infracțiunea de trafic de influență.Șeful administrației din comuna Glodeanu – Siliștea, este învinuit că ar fi luat 15 mii de lei de la un afacerist local ca să-l scape de urmărirea penală pentru comerț ilegal cu lemne. Procurorii spun că potrivit probatoriului primarul ar fi încercat să convingă ofițeri din cadrul IPJ Buzău să închidă ochii la neregulile descoperite în cadrul unui control la respectivul comerciant, de la care a fost confiscată o cantitate de lemne în valoare de 60 de mii de lei. Oamenii legii îl vor prezenta pe primar instanței cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. În cauză este cercetat și șeful de post din comună pentru mijlocirea traficului de influență.

Primarul din Glodeanu Siliștea avea convocată pentru ieri ședință de consiliu local. A venit de dimineață la serviciu însă la Primărie era așteptat de doi oameni ai legii care au venit după alesul local cu mandat de aducere. Adrian Ioniță , secretarul primăriei Glodeanu – Siliștea a descris pentru Jurnalul de Buzău modul în s-au petrecut lucrurile: “ domnul primar a venit la primărie pe la 8 și jumătate , avea ședință de consiliu, au venit doi domni, s-au prezentat și i-au spus să îi însoțească, …, am văzut și noi după aceea de ce au venit după dânsul, nu cred că ar fi făcut așa ceva, dar o să se lămurească totul la anchetă. Nu am primit nicio înștiințare până acum nici de la Parchet de nicăieri”. Șeful de post nu a fost lăsat nici măcar să descuie ușa postului că la rându-i a fost luat pe sus de anchetatori. El a predat pistolul adjunctului și a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău unde a răspuns vreme de mai multe ore întrebărilor procurorului. Procurorul Gabriela Vîjiac ,  purt[tor de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău spune ca pe numele primarului a fost emisa ordonanță de reținere sub aspectul săvârșirii infracțiunii de traffic de influență. El ar fi învinuit pentru că la începutul anului 2011 ar fi luat 15 mii de lei în două tranșe de la o persoană pentru a interveni să nu i se deschidă dosar penal pentru ilegalități în comerțul cu lemn. Primarul Marin Răducanu este la al doilea mandat și a candidat din partea PNL. Sătenii au avut păreri împărțite la aflarea veștii că primarul lor a fost reținut.O localnică ne-a declarat sub protecția anonimatului că se aștepta să I se înfunde odată primarului și asta pentru că nu prea face nimic pentru localitate. Oamenii mai spun că primarul ar avea patima jocurilor de noroc și nu ar fi tocmai străin de ilegalitățile din comună. Surse din rândul anchetatorilor mai spun că împotriva primarului există dovezi filmate din momentul în care acesta primea banii. În acest caz sunt cercetate pe lângă șeful de post și alte persoane pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs traficul de influență. Până la soluționarea dosarului la conducerea primăriei va fi interimar actualul viceprimar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here