UPDATE: Primarul localității Năeni, Marian Apostol, a anunțat că așteaptă decizia scrisă a Prefecturii, după care atribuțiile de ales local vor fi preluate de voceprimar. Apostol a anunțat că nu va mai candida la alegerile locale viitoare.

Primarul comunei Năeni, Marian Apostol, va f nevoit să renunțe la funcția în care a fost ales de locuitorii comunei după ce a pierdut, definitiv, procesul cu Instituția Prefectului, care a decis suspendarea sa din funcție după ce Agenția Națională de Integritate a constatat o incompatibilitate în cazul primarului.
Decizia ANI prin care se constată stare de incompatibilitate a primarului din Năeni a rămas definitivă după ce Apostol a pierdut toate procesele prin care cerea anularea actului administrativ emis de ANI iar ulterior, Prefectura, luând act de starea de incompatibilitate a primarului a decis suspendarea sa din funcție.
Atunci, Marian Apostol s-a adresat din nou instanței contestând decizia Prefecturii de a-l suspenda din funcție iar magistrații Tribunalului Buzău i-au dat dreptate și au dispus suspendarea efectelor Ordinului Prefectului.
Decizia nu a fost însă definitivă și Prefectura a contestat hotărârea Tribunalului Buzău la Curtea de Apel Ploiești recursul fiind admis iar hotărârea Tribunalului Buzău, casată.
Primarul comunei Năeni, Marian Apostol a fost găsit în stare de incompatibilitate de inspectorii ANI după ce acesta a avizat la plată mai multe facturi în valoare totală de aproximativ 3.500 de lei către firma al cărui acționar este. Marian Apostol a explicat la momentul constatării stării de incompatibilitate că angajații Primăriei și ai școlii din localitate obișnuiau să cumpere hârtie igienică și detergent de la magazinul soției sale situat în centrul comunei iar odată au fost cumpărate și niște bomboane pentru o serbare școlară. Pentru că erau sume mici, angajații Primăriei erau trecuți pe caiet iar când valoarea cumpărăturilor depășea 1.000 de lei se emitea o factură și se făcea plata din conturile administrației locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here