Primarul comunei buzoiene Vipereşti a fost reţinut în zori de la domiciliul său pentru infracţiunea de luare de mită. El este în acest moment în arestul IPJ Buzău şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Primarul PSD al comunei Vipereşti, Elvis Eusebio Oprea este învinuit că în perioada decembrie 2010 – februarie 2011,a pretins şi primit de la un localnic, printr-un intermediar suma de 10.000 lei  pentru menţinerea unui contract de arendă încheiat în ianuarie 2010 , contract care are ca obiect 40 de hectare de teren  – păşune. 

“In sarcina invinuitului se retine, de asemenea, ca in aprilie 2012 a conditionat eliberarea unei adeverinte necesare depunerii dosarului aceleiasi persoane pentru acordarea subventiei de  APIA pe anul 2012.Cercetarile au fost declansate in urma denuntului . Urmare denuntului, s-a organizat un flagrant, operatiune in cadrul careia s-a remis intermediarului suma de 10.000 de lei” , a precizat Gabriela Vîjiac – purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău. 

Primarul Elvis Oprea este la al doilea mandat. El a mai fost cercetat în urmă cu câţiva ani pentru abuz în serviciu, dosar care a fost finalizat la acea dată cu neînceperea urmăririi penale. În dosarul în care este acuzat de luare de mită împotriva primarului şi a intermediarului există şi înregistrări telefonice care-i incriminează pe cei doi. La această oră cei doi sunt încă în arestul poliţiei cu mandat de reţinere pe 24 de ore, mandatul urmând să expire mîine dimineaţă la ora 4.Pentru luare de mită primarul riscă închisoare pînă la 8 ani şi interzicerea unor drepturi printre care şi cel de a candida pentru un nou mandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here