florentin-lungu

Update: Primarul orașului Nehoiu a fost arestat marți seară. Alesul local buzoian a fost trimis după gratii de magistrații de la Judecătoria PLoiești, unde a ajuns în urma propunerii procurorilor ploieșteni.
Pe numele lui Florentin Neagu au fost formulate 9 capete de acuzare: conflict de interese, abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la fals intelectual, instigare la abuz în serviciu, instigare la distrugere de înscrisuri oficiale, instigare la tăiere ilegală de arbori, instigare la sustragere de arbori, reducerea fondului forestier în mod ilegal. Conform soluţiei publicate pe portalul instanţelor de judecată, avocatul lui Lungu a cerut în faţa instanţei dispunerea arestului la domiciliu sau a controlului judiciar, însă cererile au fost respinse ca fiind neîntemeiate.

Decizia privind arestarea preventivă nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore la Curtea de Apel Ploieşti, dar dacă decizia magistraților ploieșteni va rămâne definitivă, în urma contestației, Lungu își va petrece după gratii atât Crăciunul cât și Anul Nou.

Florentin Lungu este membru PSD şi se află la primul său mandat de primar al oraşului Nehoiu.

Dosarul în care judecătorii din Ploieşti au emis, marţi, mandat de arestare preventivă nu este primul dosar penal întocmit pe numele primarului din Nehoiu. În luna februarie a acestui an, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti l-au trimis în judecată pe Florentin Lungu pentru conflict de interese. Cercetările au fost începute de către procurori după ce Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă C.A. Ploieşti la finele lunii octombrie 2013 în legătură cu existenţa unui conflict de interese.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii la acea dată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, primarul a fost trimis în judecată pentru două infracţiuni de conflict de interese.

În rechizitoriul din acel dosar, procurorii au reţinut că Lungu, în calitate de primar al oraşului Nehoiu, a dispus plata prioritară a sumei de 273.735 lei către o societate comercială al cărei asociat unic era el însuşi, plata fiind dispusă în baza unui contract de achiziţie publică de lucrări încheiat cu Primăria Oraşului Nehoiu în anul 2008, contract încheiat pentru efectuarea de lucrări de reparaţii la Policlinica orăşenească..

„Conform probatoriului administrat în cauză a rezultat că plata către executantul lucrărilor s-a realizat în cinci tranşe prin trei compensări, o plată din fonduri proprii, iar ultima tranşă printr-o convenţie de împrumut de la Ministerul Finanţelor Publice, asumat de Primăria Nehoiu, act semnat de inculpat, în calitate de primar”, notau procurorii la acea dată.

Actele de urmărire penală au stabilit, de asemenea, că primarul a iniţiat şi susţinut în Consiliul Local Nehoiu solicitarea unui împrumut, din care ar fi urmat să se achite sume de bani firmei deţinute de către edil, „deşi factura emisă nu reprezenta o creanţă certă, lichidă şi exigibilă, neputând fi astfel considerată plată restantă, respectiv arierat”.

Un al doilea capăt de acuzare în acel dosar trimis deja instanţei pentru judecată se refera la faptul că, în octombrie 2012, Florentin Lungu în calitate de primar al oraşului Nehoiu, a semnat personal un contract încheiat între Primăria Oraşului Nehoiu şi o societate comercială reprezentată de o femeie în calitate de administrator, având ca obiect executarea, finalizarea şi întreţinerea unei lucrări de reabilitare a Policlinicii orăşeneşti, în valoare totală de 72.550 lei. Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit că femeia care administra firma figura, încă din anul 2010, ca angajat, la societatea comercială la care inculpatul era asociat unic.

Curtea de Apel Ploieşti, la care a fost trimis dosarul întocmit la sesizarea ANI, şi-a declinat competenţa în favoarea Judecătoriei Pătârlagele, care după opt termene de judecată nu a pronunţat încă o sentinţă în acest caz.În acel dosar Florentin Lungu a fost trimis în judecată în stare de libertate.

16: 12
Primarul orașului Nehoiu, Florentin Lungu(PSD), reținut de procurori după ce a fost săltat luni seară. Alesul local are vechi probleme cu Agenția Națională de Integritate, iar la începutul acestui an, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti l-au trimis în judecată pentru conflict de interese. Nu este exclus însă ca reținerea primarului să aibă la bază alte acuzații, totul fiind ținut deocamdată la mare secret.
Contactat de Jurnalul de Buzău, viceprimarul orașului Nehoiu a declarat cu mâna pe inimă, însă fără a fi foarte convingător, că nu știe nimic de soarta primarului FLorentin Lungu, în timp ce secretara de la Primărie a declarat că șeful său este la Buzău.

Potrivit unor surse, pesedistul Florentin Lungu nu este însă la Buzău ci la PLoiești, unde ar putea rămâne, întrucât se pare că va fi prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă.
Lungu ar avea deasupra capului acuzații legate de abuz în serviciu și incompatibilitate.
Revenim cu detalii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here