Primăria Buzău a lansat spre dezbatere un proiect de hotărâre cu caracter normativ privind majorarea tarifelor de călătorie la cursele regulate efectuate de autobuzele Trans Bus. Majorarea tarifelor la transportul public de persoane ar urma să fie aplicată începând cu data de 1 martie 2018. Propunerile, sugestiile sau opiniile cu privire la respectivul proiect de hotărâre pot fi depuse la sediul administrației locale, Ghișeul Unic, până cel târziu 19 februarie, la responsabilul pentru relaţia cu societatea civilă.
Acest proiect de hotărâre aduce și unele noutăți. Spre exemplu, pentru o cursă, persoana care cumpără un bilet de la chioșc va plăti 1,5 lei, iar dacă va lua biletul direct de la șofer, atunci prețul este de 3 lei. De asemenea, apare biletul contravențional, valabil pe orice traseu, pentru care buzoienii trebuie să plătească 30 de lei.

Municipalitatea mai propune și alternativa eliberarii abonamentelor pe o lună sau pentru 15 zile, ce pot fi folosite pe două trasee. O altă noutate va fi apariția abonamentului lunar nenominal în valoare de 120 de lei, ce poate fi folosit pe toate traseele. Există însă și abonamente care vor fi subvenționate de municipalitate la unele categorii de persoane. Vedeți în tabelele de mai jos care vor fi noile tarife la bilete și abonamente precum și categoriile de persoane care vor putea circula gratuit cu autobuzele Trans Bus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here