cj-01-300x240Proiectul privind gestionarea integrată a deşeurilor la nivelul judeţului Buzău a intrat în linie dreaptă. Încă din 2007 proiectul legat de master plan a fost lansat şi urmăreşte să rezolve problema deşeurilor în judeţ, proiect care are o valoare de 34 de milioane de euro. Conform proiectului, sunt stabilite cinci zone de colectare în care vor ajunge deşeurile strânse din localităţile limitrofe, municipiul Buzău, Pogoanele, Râmnicu Sărat, Beceni, Cislău, Nehoiu şi Pătârlagele. Deşeurile colectate vor fi transportate către patru staţii de sortare amenajate în comunele Vadu Paşii, Beceni, Cislău şi Cochirleanca. Apoi se vor depozita în staţia Cochirleanca pentru o perioadă de 25 de ani.

Astăzi consilierii judeţeni şi-au dat acordulpentru studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-financiari. “Legat de Masterplan, locaţia este la Cochirleanca. Este tot, aprobarea SF-ului, până acum s-a scos la licitaţie partea de servicii a acestui proiect. S-a aprobat acum şi SF-ul, urmând să fie scoasă la licitaţie partea tehnică de construcţii, de achiziţii materiale. Masterplanul este intrat pe o linie dreaptă, dar orice etapă a licitaţiei poate fi contestată, şi asta înseamnă nişte termene legale. Sunt fonduri europene, aproximativ 34 de milioane, iar cota noastră de participare este de 2 la sută, şi bineînţeles trebuie să suportăm TVA-ul pe perioada derulării contractului. Masterplanul trenează din 2007, dacă nu mă înşel. Pot spune că a intrat în linie dreaptă şi s-au făcut eforturi să fie repus de anul trecut”,  a declarat imediat după şedinţă, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristi Bîgiu.

Proiectul legat de Master plan a fost întârziat atâţia ani după ce aleşii din Consiliul Judeţean s-au tot opus acestei idei fie din cauza unor probleme tehnice, fie din cauza unor probleme financiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here