CONSILIU JUDETEAN
Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a invitat, joi la discuții mai mulți sindicaliști ai DGASPC pentru a discuta pe seama transformării unor posturi de personal contractual în posturi de funcționari publici. Consiliul județean Buzău a adoptat în luna octombrie o hotărâre de consiliu prin care se aprobă transformarea anumitor posturi din cadrul DGASPC în posturi de funcționari publici. Măsura a fost luată la recomandarea Curții de Conturi și trebuie dusă la îndeplinire cât mai curând.

Transformarea impusă de Curtea de Conturi aduce însă o serie de neplăceri unor angajați ai DGASPC pentru că, din cauza studiilor, parte dintre aceștia vor trebui angajați pe anumite funcții de funcționari publici inferioare celor ocupate în momentul de față și implicit cu salarii mai mici.

În aceste condiții, oamenii sunt nemulțumiți și nu vor sub nici o formă să audă de o diminuare a salariului care și așa este destul de mic.

De cealaltă parte, Consiliul Județean este cu mâinile legate și trebuie să opereze cât mai curând măsurile impuse de Curtea de Conturi. Cum în urma discuțiilor sindicaliștii și conducerea Consiliului Județean nu au ajuns la un numitor comun, părțile au decis să se vadă din nou, luni la sediul DGASPC într-o întâlnire la care să participe și directorul instituției care alături de președintele Consiliului Județean să încerce să găsească o soluție pentru ca pierderile salariale să fie minime

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here