Pe lângă transformarea statutului juridic, Regia Autonomă Municipală va suferi modificări importante, din punctul de vedere al schemei de personal, ca urmare a debranşărilor masive din ultima perioadă.

RAM Buzău se va transforma din regie autonomă în societate cu răspundere limitată. Primarul Constantin Toma a susţinut, în şedinţa Consiliului Local Municipal, că decizia reorganizării este impusă de lege. Detaliile modificărilor nu sunt în acest moment foarte clare, urmând să fie luate măsuri în funcţie de evoluţia debranşărilor. Transformări importante vor avea loc şi în schema de personal, RAM urmând să renunţe la mai mulţi angajaţi.

Întrebarea care se pune, în perspectiva transformării RAM Buzău din regie în societate comercială, este dacă noua formă juridică de organizare va mai putea beneficia de subvenţii de la bugetul local. Este o chestiune pe care specialiştii primăriei trebuie să o lămurească în cel mai scurt timp.

Privatizarea RAM poate fi percepută şi ca un pas în rezolvarea crizei moştenite după ce Ecogen Energy, producătorul de agent termic pentru RAM, a intrat în insolvenţă printr-o hotărâre a Adunării Generale a Acţionarilor. Decizia fost luată în condiţiile în care societatea a adunat foarte multe datorii către furnizorul de gaze, Engie. Compania de Energie Termică SRL Buzău trebuie să asigure apă caldă şi căldură pentru mii de abonaţi, între care şi numeroase unităţi de învăţământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here