violenta

Un centru de recuperare a victimelor violenței în familie va fi înființat la Râmnicu Sărat în primăvara anului, viitor banii necesari provenind, în mare parte, din fonduri norvegiene. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău lansează, vineri, proiectul a cărui valoare totală este de peste 340.000 de euro. Din suma totală, 85 la sută sunt bani proveniți dintr-un grant norvegian iar restul de 15 la sută este co-finanțare națională.
Centrul ar urma sa aiba 12 locuri, iar aici s-au putea adaposti victimele violentei in familie. Perioada maxima de gazduire este de 6 luni, timp in care persoanele gazduite vor beneficia de asistenta sociala, medicala,psihologica, precum si de consiliere juridica si ocupatională.
Iată aici comunicatul remis de DGASPC Buzău:

„Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, în calitate de promotor al proiectului „Te ajutăm să fii în siguranță – Centrul de recuperare pentru victimele violenței în familie – Rm. Sărat” anunţă organizarea în data de 31.07.2015, ora 11,00 la sediul D.G.A.S.P.C. Buzău, Sala de şedinţe, a seminarului de lansare oficială a acestui proiect.

Proiectul este finanţat prin Programul RO20 „Violență domestică și violență bazată pe deosebirea de sex” în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014”, Ministerul Justiției având calitatea de Operator de Program.

Valoarea totală a proiectului este de 340.002,22 euro, respectiv 1.497.709,78 lei, din care grant norvegian 85% și co-finanțare națională în proporție de 15%.

Obiectivul general al proiectului „Te ajutăm să fii în siguranță – Centrul de recuperare pentru victimele violenței în familie – Rm. Sărat” îl constituie dezvoltarea serviciilor sociale existente la nivel județean pentru asigurarea intervenției specializate în cazurile de manifestare a fenomenului violenței în familie.

Obiectivul specific al proiectului constă în infiintarea în mun. Rm. Sărat a unui centru pentru recuperarea victimelor violenței în familie, cu capacitate de 12 locuri, care să asigure acestora gazduire și servicii adaptate nevoilor specifice și sensibilizarea instituțiilor, organizațiilor și cetățenilor cu privire la fenomenul violenței domestice.

          Beneficiari direcți: – victimele violentei domestice (femei, copii, mame cu copii) pentru care se impune separarea de agresor,

                                          – victimele violenței domestice (femei, copii, mame cu copii) care au nevoie de consiliere, asistență juridică și psihologică, alte servicii de suport.

Perioada de derulare a proiectului este de 12 luni: 28 aprilie 2015 – 30 aprilie 2016.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here