Preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, a răspuns punctual astăzi, într-o conferinţă de presă, la toate acuzaţiile lansate săptămânile trecute de reprezentanţii PNL Buzău. Mocanu a subliniat la începutul declarației că va opta pentru o campanie electorală pozitivă chiar dacă în ultima perioadă a fost atacat în mai multe rânduri.

“Mă aflu, împreună cu colegii mei din Partidul Social Democrat, în etapa de pregătire a strategiei de campanie electorală, de care ne mai despart doar 3 săptămâni. Lucrez la o campanie pozitivă, echilibrată, centrată pe realizările pe care le-am avut în fruntea Consiliului Județean în perioada 2008 – 2012 și pe angajamentul care va conține proiectul meu pentru următorul mandat. Sunt conștient că nu va fi însă o campanie luminoasă, în care voi putea vorbi numai de infrastructura, administrație și sănătate, pentru că voi fi nevoit să răspund și unor chestiuni politice mai putin plăcute, lansate de adversari. În ultimele două săptămâni am fost ținta unor atacuri fără noimă, fără argumente sau bază, unor jigniri greu suportabile chiar și de hârtia ziarelor. Atacurile au fost dirijate dintr-un singur sens, din direcția PNL Buzău sau, ca să păstrăm proporțiile reale, din directia a ceea ce a mai rămas din PNL Buzău” a declarat Mocanu.

Rând pe rând Mocanu a răspuns tuturor atacurilor ce i se aduc:

“Într-un ziar național cu renume îndoielnic a fost publicat un articol de prezentare a candidaților la Consiliul Județean atât de echilibrat și de străin de solda de culoare galbenă încât a fost distribuit în câteva mii de exemplare pe raza municipiului.
În numele meu a fost lansat un cont fraudulos de Facebook, denumit MOCANU ANCHETAT, care conținea, pe lângă neadevărul din titlul său, numai lucruri minunate, vă dați seama, despre activitatea mea. Pagina a fost reclamata oficial și anulată foarte rapid. 
Fostul slujitor al Bisericii, Viorel Holban, a semnat o scrisoare în câteva mii de copii, distribuită masiv în Râmnicu Sărat, în care, după cuvinte duhovnicești bine alese, trecea la un arsenal injurios remarcabil la adresa mea și a candidatului PSD Ionel Tociu.
Au spus că am strâns semnaturi în numele USL, deși nu văd cum îl poate ajuta asta pe un independent.
Săptămâna trecută, înainte de Paști, după cum se stie, ne-am trezit cu un amalgam greu descifrabil de acuze, amenințări, denunțuri penale, scenarii de film și jigniri incalificabile pe marginea unor fluturași a căror realizare era pusă în sarcina mea. Cu toate că risc să mă repet, condamn orice asociere a persoanei mele sau a partidului meu cu asemenea gesturi. Nici modul în care mă cunosc buzoienii, nici măcar logica politică nu mă fac un suspect credibil în acest caz. Nu sunt tipul de candidat care să apeleze la asemenea instrumente. Senatorul liberal are nevoie de notorietate și asta cred că este cheia întregii povești. Cred că este vorba de o regie de joasa speță, care nu face decât să arunce în derizoriu orice idee bună care le-ar putea veni în campanie. Mă felicit sincer că mi-am păstrat calmul în ziua marii dezvăluiri făcute de PNL. A răspunde unor asemenea fenomene cu aceeași monedă m-ar fi plasat în tagma lor”, a mai subliniat Victor Mocanu.

În încheiere Victor Mocanu a ținut să precizeze încă o dată că va candida ca independent, susținut de PSD, la alegerile locale pentru președinția Consiliului Județean, și că USL nu reprezintă un adversar, lupta electorală fiind una locală, în care contează omul și proiectele pe care acesta le promovează.

“Administrativ, sunt președintele în exercitiu al Consiliului Județean. Politic sunt independent, suspendat temporar din PSD, cu alte cuvinte mandatul de președinte al Consiliului a aparținut, aparține și va aparține și după 10 iunie Partidului Social Democrat. Singurul motiv al modului independent de a candida la alegerile locale este legat de jocul perfid aranjat pentru nominalizarea candidatului USL. În demersul meu sunt sustinut de PSD. Categoric, fără dubii, fără aranjamente, la vedere și poate dureros de sincer pentru cealaltă parte a spectrului politic. Fiind alaturi de PSD, nu am cum să susțin PDL și Traian Băsescu, pe care îi consider responsabili de situația gravă în care a ajuns România și în care au ajuns românii. Uniunea Social Liberală reprezintă și pentru mine, ca și pentru ceilalți colegi ai mei din PSD singura soluție pe care o avem la guvernare și sper ca din toamnă să lucrez cu noul Cabinet Victor Ponta. USL nu este nicidecum un adversar pentru mine. Lupta electorala care se va da aici, în Buzău, va fi una de tip local, adica una în care contează omul și proiectele pe care acesta le promovează. Evident că pentru mine contează enorm sprijinul PSD. Este vorba de un sprijin organizatoric, cât și de unul de moral, pentru care le mulțumesc sincer colegilor și prietenilor mei și, în primul rând, domnului președinte Boșcodeală. Nu în ultimul rând, ţin foarte mult la ţinuta mea în această campanie, la fel de mult cum am început să ţin, după cum se poate observa, la greutate.  Cu alte cuvinte, vreau să mă păstrez pozitiv, să vorbim despre sănătate, despre asistenţă socială, despre infrastructura şi promovarea turismului, despre continuarea parcursului excelent de atragere a fondurilor europene, despre Maternitate şi despre multe altele asemenea. Nu vreau să duc campania ce urmează în baltă, indiferent de cât de populată este aceasta, aşa că voi încerca din răsputeri să vorbesc pe înţelesul oamenilor despre administratie şi despre ce putem face împreună”, a încheiat Mocanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here