trafic de persoaneLocuri de muncă bănoase şi chiar căsătorii – cu astfel de promisiuni 5 râmniceni au amăgit câteva minore pentru a practica prostituţia în Grecia, în folosul lor. Pentru a le putea trece graniţele proxeneţii le-au făcut victimelor buletine false în care modificau codul numeric personal pentru a părea majore. Din gruparea de proxeneţi 4 au fost arestaţi iar unul este încă dat în urmărire.

Fetele care proveneau din familii dezbinate şi sărace cădeau repede în plasa traficanţilor de carne vie. Pentru copilele cu vârste între 15 şi 17 ani şansa unei vieţi mai bune era aproape inexistentă aşa că promisiunile că vor câştiga bani mulţi şi fără prea mare efort ca dansatoare în club ori că vor fi luate în căsătorie le-au făcut să îi asculte orbeşte şi să se supună racolatorilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, comisar şef Florina Crucianu, „metoda folosită de traficanţii de minore era în funcţie de caz să le convingă că vor avea de lucru în Grecia sau se vor căsători cu ele”.

Ca să le poată trece graniţa, proxeneţii le-au obţinut documente în baza cărora ele figurau ca majore. „Minorele erau trecute graniţa cu ajutorul unor cărţi de identitate false, falsurile erau făcute în Grecia, destul de bine aşa încât nu s-a observat contrafacerea lor, erau modificate codurile numerice personale şi conform acestora fetele aveau vârste peste 18 ani”, a declarat un ofiţer de la crimă organizată.

Odată pătrunse pe teritoriul statului elen, minorele erau pregătite pentru meseria pe care urmau să o facă: prostituţie. În urma colaborării cu autorităţile de profil elene, la începutul anului în clubul din Atena, în urma unei descinderi au fost identificate victimele dar şi capul grupării de proxeneţi care le supraveghea activitatea îndeaproape. De pe urma lor timp de un an, cei 5 membri ai grupării au obţinut sume de până la o sută de mii de euro.Pentru asociere în vederea comiterii de infracţiuni şi trafic de minore cei 5 proxeneţi riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 18 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here