vot referendumImediat după ce ședința Consiliului Județean în care a fost aprobată organizarea referendumului, prefectul Paul Beganu a atacat în Contencios Administrativ această hotărâre. Cum legea prevede că până la data unei decizii definitive și irevocabile a instanței ca actul normative respectiv să fie suspendat, este practic imposibil ca referendumul să mai aibă loc. Primul termen în instanță este pe 19 octombrie 2011.

“Astăzi Instituția Prefectului a atacat în Contencios Adminstrativ hotărârea pentru organizarea referendumului nr. 108 din 22 iunie 2011 a Consiliului Județean Buzău, având ca prim termen data de 19 octombrie. Până la soluționarea cauzei de către instanță, hotărârea se suspendă”, a declarat Roxana Robu, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului.

Conform legilor în vigoare, până la soluționarea cauzei hotărârea atacată în Contencios se suspendă. În aceste condiții organizarea referendumului din data de 17 iulie este practic imposibilă.

“Într-adevăr hotărârea de astăzi a Consiliului Județean a fost atacată de către prefectură. În aceste condiții nu vom mai putea organiza referendumul privind reforma administrativ-teritorială, temă lansată de către președintele României și susținută de către Guvern”, ne-a declarat președintele Consiliului Județean Victor Mocanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here