Extinderea reţelei de alimentare cu gaze naturale în zonele rurale din judeţul Buzău prinde contur. În această primăvară, autorităţile buzoiene vor comanda studiile de fezabilitate. O primă condiţie este aprobarea bugetelor locale în comunele vizate de acest proiect gigant de modernizare a infrastructurii.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău precizează că primele lucrări vor fi executate în comunele unde reţele de transport gaze sunt mai accesibile. Prima localitate racordată va fi Mărăcineni, Săpoca fiind următoarea pe listă.
Anul trecut, în aprilie, Consiliul Judeţean şi zeci de comune din judeţ au înfiinţat Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „PROGAZ BUZĂU 2020”, prin care se vor derula procedurile necesare extinderii reţelei de gaz în judeţ.
Proiectul a fost iniţiat în perioada guvernării trecute, dar autorităţile buzoiene au semnale că şi actualul Executiv va sprijini realizarea investiţiilor. Valoarea lucrărilor de introducere a reţelelor de alimentare cu gaze naturale în comunele care duc lipsă de acest serviciu este de câteva zeci de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here