Pentru al cincilea an consecutiv, Buzăul găzduieşte Festivalul Internaţional de Dansuri Folclorice „Plaiurile Mioritei”, eveniment la care participa ansambluri din opt ţări. Este vorba despre Ansamblul „Nalsia and Poringes” din Lituania, „Dobczyce” din Plonia, „Jubilee American Dance Theare” din America, „Gymnik” din Slovacia, „Ashraf Shawah” din Israel, „Kars?yaka Belediyesi Halk Dansiari Toplulugu” din Turcia, „Veselia” din Bulgaria şi „Plaiurile Mioriţei” din Buzău.

”La ediția de anul acesta, sunt reprezentanți din 7 țări, plus România. O surpriză plăcută pentru toată lumea este faptul că avem reprezentanți din Statele Unite ale Americii. Cred că, prin acest festival, vom demonstra că noi, buzoienii, suntem  niște cetățeni europeni, care ne iubim tradițiile, ne iubim trecutul și țara. Prin astfel de evenimente ne putem promova județul, putem promova România, mai ales că sunt foarte multe lucruri bune care ar trebui mediatizate în străinătate, iar aceasta este o ocazie foarte bună să facem acest lucru”, a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Cea de a V-a ediţie a festivalului se va desfăşura în perioada 26-29 iulie în Parcul Crâng, când, în fiecare seară, de la ora 18.00, vor avea loc spectacole de dans pe scena din Crâng.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, tot în Parcul Crâng, va avea loc Târgul Internaţional de Meşteşuguri Tradiţionale, în cadrul căruia meşteri din Israel, America, Slovacia, Lituania şi România îşi vor expune creaţiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here