protest politisti 10 cotVeşti tot mai grele pentru poliţiştii, jandarmii şi pompierii buzoieni, ajung în presa în ultimele zile. O nouă măsură ar putea fi pusă în aplicare, pentru a reduce cheluielile de personal din cadrul MAI. Diminuarea veniturilor ar fi egală cu aproximativ 15%.

Din cauza bugetului redus, conducerea MAI caută soluții să poată acorda, și luna viitoare, salariile cu mult diminuate. Una dintre variantele vehiculate a fost aceea ca polițiştii, jandarmii și pompierii să intre în concediu fără plată cel puțin șapte zile în luna iulie, dar se verifică dacă acest lucru este posibil din punct de vedere legal, susțin angajații din minister.

Zvonurile privind concediul fără plată obligatoriu au reuşit să se răspândescă cu repeziciune în toate secţiile din ţară, asta în contextul în care mulţi poliţişti au ajuns să aibă un salariu cu 50% mai mic decât anul trecut.

Varianta este negată de purtătorul de cuvânt al Ministerului Administrațiilor și Internelor, Marius Militaru, care susține că aceste zvonuri sunt răspândite de cei care se opun procesului de restructurare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here