cj1Angajaţii din instituţiile subordonate Consiliului Judeţean Buzău, precum şi cei ai CJ ar putea primi salarii mai mari cu 12%, începând chiar de luna viitoare. Majorarea lefurile va i posbilă doar în cazul în care aleşii judeţeni vor vota proiectul care prevedea majorarea salariilor. De remuneraţie mai mare vor beneficia angajaţii de la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor, Teatrul „George Ciprian”, Muzeul Judeţean, Centrul Judeţean de Cultură şi Artă, Camera Agricolă Judeţeană, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Râmnicu Sărat.
„Cu excepţia instituţiilor publice judeţene de asistenţă socială şi unităţilor sanitare publice judeţene, la nivelul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Buzău şi al celorlalte instituţii publice judeţene din subordinea sau de sub autoritatea Consiliului Judeţean Buzău, se află în plată salariile brute acordate personalului în acelaşi cuantum cu cel din anul 2008, nemajorate timp de 7 ani”, se arată în expunerea de motive a proiectului.
Măsura are la bază dispoziţii din ordonanţa guvernamentală privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice şi pentru stabilirea unor măsuri bugetare. În expunerea de motive se mai arată că majorarea poate fi aplicată întrucât sunt îndeplinite condiţiile de bază, precum încadrarea cheltuielilor de personal în limita bugetului aprobat şi încadrarea cheltuielilor de personal în limita plafonului de cheltuieli de personal repartizat conform prevederilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here