salvareBolnavii din judeţul Buzău care solicită ambulanţa sunt transportaţi cu autosanitare îmbătrânite care au suferit zeci de reparaţii. Potrivit purtătorului de cuvânt al SAJ Buzău, asistent-şef Rodica Corneci, în acest moment în dotarea instituţiei sunt 38 de ambulanţe dintre care 28 pentru asistenţă medicală de urgenţă, 4 pentru asistenţă medicală de urgenţă şi 6 doar pentru transportul pacienţilor.

Majoritatea autospecialelor sunt din anii 2007-2008 când întregul sistem de asistenţă medicală de urgenţă a primit dotări print-un program al Băncii Mondiale. De atunci însă maşinile care se deplasează la solicitări în tot judeţul au făcut sute de mii de km.

Directorul tehnic al SAJ Buzău, George Acsinte susține că la substaţiile din Pogoanele şi Mihăileşti sunt două ambulanţe care au depăşit 400 de mii de km şi care au intrat în reparaţii de mai multe ori. Cu asemenea „performanţe” autospecialele nu vor mai putea fi mult timp folosite în curând ele vor fi trase pe dreapta şi trecute la casat. Pentru că zonele sunt destul de departe de Buzău vor trebui să fie dotate cu alte autospeciale care însă oricum vor fi insuficiente ca număr” , apreciază directorul tehnic al SAJ.

În prezent, în judeţul Buzău  sunt 8 substaţii de ambulanţă şi cu excepţia celor de la Nehoiu şi Râmnicu Sărat unde sunt 3, respectiv 4 autospeciale, restul au câte o singură ambulanţă. Problema achiziţionării de către autorităţile locale sau judeţene a unor astfel de maşini este destul de dificilă în condiţiile în care o ambulanţă dotată cu echipament costă 3 miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here