Autorităţile buzoiene au alocat 500.000 de lei pentru manifestările ce vor avea loc în perioada sărbătorilor de iarnă. Suma este cu 100.000 de lei mai mare decât cea cheltuită în urmă cu doi ani, diferenţa fiind impusă de seria de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, de la începutul lunii decembrie.

Din banii rezervaţi de Consiliul Judeţean, vor fi cumpărate steguleţe, cocarde tricolore, vor fi tipărite reviste cu teme speciale dedicate Marii Uniri şi se vor împărţi daruri bătrânilor şi copiilor instituţionalizaţi. Luna decembrie va începe chiar cu sărbătoarea Centenarului Marii Uniri. Seria evenimentelor va fi deschisă chiar pe 1 Decembrie, pentru care autorităţile judeţene se pregătesc cu steguleţe şi cocarde tricolore dar şi cu o mie de reviste speciale.

Fundaţiei Mareşal Averescu îi vor reveni 60.000 de lei, dintre care 20.000 vor merge pentru editarea celor o mie de exemplare ale almanahului, 10.000 pentru editarea unor reviste ce vor avea ca temă centenarul Marii uniri şi vor fi distrbituite gratuit elevilor, 10.000 pentru organizarea concursului de istorie „1 Decembrie, Ziua Naţională a României”, în timp ce restul de 20.000 de lei sunt destinaţi pentru confecţionarea unor uniforme de epocă specifice Armatei Române din Primul Război Mondial.

Vor mai fi asigurate fonduri pentru masa gratuită oferită buzoienilor de 1 Decembrie, pentru parada militară, iluminatul festiv dar şi pentru cadourile oferite copiilor şi pentru organizarea spectacolului de Crăciun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here