Președintele Consiliului Județean Buzău, Marian Cristinel Bîgiu, a participat, joi, la inaugurarea oficială a Școlii Gimnaziale Glodeanu Sărat, investiție realizată cu fonduri europene.

”Începând de astăzi, Glodeanu Sărat are o școală nouă, la standarde înalte, o școală în care profesorii își pot îndeplini misiunea lor – aceea de a educa, iar elevii pun piatra de temelie a educației lor. Treaba noastră, ca autorități, este să oferim copiilor condiții pentru ca aceștia să poată învăța, să poată ca, prin intermediul școlii, să își îndeplinească visele.”, a spus Cristi Bîgiu.

 ”În același timp, treaba noastră, ca autorități, este să oferim și profesorilor condiții pentru ca aceștia să poată să educe generații după generații. Sunt conștient că sunt încă multe de făcut, dar, pentru comunitatea din Glodeanu Sărat, astăzi am făcut un prim pas”, a mai spus Cristi Bîgiu.

 Valoarea totală a proiectului se ridică 5,5 milioane de lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă a fost de 3,77 milioane de lei.

 Principalele activități au constat în reabilitarea și consolidarea celor două corpuri de clădire ale școlii și dotarea corespunzătoare a laboratoarelor de fizică-chimie, biologie și informatică și a sălilor de clasă cu echipamente didactice și IT.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here