Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a anunțat începerea efectivă a lucrărilor de refacere a clădirii fostului spital Brătianu. ,,Pe 7 februarie se va aduce proiectul pentru generic, clădirea „Spital Brătianu” și vom da ordinul de începere a lucrărilor fizice. Și până acum s-a lucrat la spitalul Brătianu, dar trebuia făcută proiectarea. Aceasta s-a încheiat, suntem în grafic cu tot ce înseamnă autorizări, Ministerul Mediului, Ministelor Cultelor și așa mai departe pentru că este o clădire de patrimoniu. Deci în data de 7 februarie o să se aducă proiectul și imediat în perioada următoare voi da ordinul de începere a lucrărilor, iar lucrarea cu siguranță se va încheia în grafic în cele 10 luni de la demararea acestora”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Fostul spital Brătianu va fi transformat în centru muzeal. Lucrările pentru înfiinţarea centrului muzeal Brătianu se vor ridica la suma de 4 milioane de euro, cu tot cu TVA.
Nu numai clădirea va căpăta o altă față, ci și curtea obiectivului, care va trece printr-un amplu proces de modernizare și restaurare. Centrul muzeal „I.C. Brătianu” va funcționa ca o secție exterioară a Muzeului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here