Astăzi se dă startul Festivalului “Buzăul Clasic”, ceea ce înseamnă că pentru prima dată în ultimii 28 de ani, pe scenele din Buzău de la Sala Mare a Consiliului Județean și de la Teatrul George Ciprian vor fi prezente Opera Națională București , Teatrul de Balet din Sibiu, Teatrul Național de Opera și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, All’s Choir and Ballet Company București și Camerata Elite.

Buzoienii vor putea urmări prestația unor nume sonore precum Irina Iordăchescu – soprană; Mihaela Stanciu – soprană; Maria Jinga – mezzosoprană; Liviu Indricău – tenor sau Iordache Basalic – bariton.

Festivalul se va desfășura după următorul program:
28.03, ora 19.00, sala CJ – ALL’S CHOIR
Spectacol: Harta Lumii pe Portativ (cor, operetă, balet)
ALL’S CHOIR este format din cântăreți de operă, din ansamblurile corale ale Operei Naționale și ale Filarmonicii ”George Enescu” din București , cu mare experiență artistică internațională în țări precum Marea Britanie, Elveția, Grecia, Ungaria, Spania, Olanda, Belgia, Israel, Coreea de Sud, Japonia, Thailanda.
29.03, ora 10.00, sala Teatrului „George Ciprian” – ALL’S CHOIR
Spectacol: S-au furat …poveștile! (musical pentru copii)
60 de minute de fantezie și armonie într-un spectacol în care copiii sunt invitați pe scenă să se bucure de poveste. ALL’S CHOIR & BALLET COMPANY oferă un puzzle cu muzică, dans și teatru, pe care juniorii și seniorii să-l compună, bucuroși că pot da împreună în mintea…poveștilor.
Doi pirați au furat poveștile! Le țin închise într-un cufăr și nu vor să le lase copiilor. Totuși, pirata pare mai cumsecade și se decide să-l înduioșeze pe amicul ei și să-l roage să le asculte măcar pentru o seară, împreună cu copiii. Astfel, pătrund în scenă pe rând, personaje îndrăgite din Frumoasa și Bestia, Pocahontas, 101 Dalmațieni, Cartea Junglei, Pisicile Aristocrate, Frozen, Rapunzel, Cenușăreasa și Mica Sirenă.
29.03, ora 19.00, sala Teatrului „George Ciprian”- TEATRUL DE BALET SIBIU
Spectacol: Anotimpurile & Gala Internatională de Balet (balet clasic, Coregrafie: Aleisha Sibhoun Gardner)
Programul va contine Pas de deux din nestematele valori ale baletului romantic si clasic, dansuri de caracter si numere solistice sau în duet cu coregrafii moderne cu mare priză la public, susţinute de balerine şi balerini de valoare din Romania şi strainătate.
30.03, ora 19.00, sala CJ – TEATRUL de OPERĂ si BALET “OLEG DANOVSKI” CONSTANȚA
Spectacol: Văduva Veselă
Operetă în trei acte compusă de Franz Lehar (1870- 1948) pe libretul de Victor Leon şi Leo Steain; suport muzical pe CD, 2 h.20 min., cu pauză.
31.03, ora 19.00, sala Teatrului „George Ciprian”- CAMERATA “ELITE”
Concert: Voci de primăvară (repertoriu muzică simfonică, Vivaldi, Mozart)
Dirijor: Vincent Grüger
Solist: Cristian Balaș
În program:
Händel (uvertura Sosirea Reginei din Saba HWV 67)
Vivaldi (din Anotimpurile Primăvara op. 8/1)
Rossini (uvertura Scara de mătase)
Strauss (vals Voci de primăvară op. 410)
Sostakovici (vals din suita nr. 2 pentru orchestra de jazz)
Strauss (Perpetuum mobile op. 257)
Brahms (dansuri ungare nr. 7, 17, 5, 21, WoO)
Schubert (simfonia nr. 5 în Si bemol major D 485)
01.04, ora 19.00, sala CJ –Spectacol: Excelsior. Concert de gală cu arii si duete din opere celebre (Operă; 90 min. Orchestră)
Dirijor: Iurie Florea;
Irina Iordăchescu – soprană;
Mihaela Stanciu – soprană;
Maria Jinga – mezzosoprană;
Liviu Indricău – tenor;
Iordache Basalic – bariton.

Banner 300x500 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here