orfaniCâteva sute de copii şi tineri care au fost lăsaţi de familii în grija statului îşi vor petrece totuşi Paştele lângă cei care le-au dat viaţă. Este vorba mai exact de 330 de astfel de copii, pentru care familiile au făcut solicitări în acest sens.

DGASPC Buzău mai informează şi că alţi 259 de tineri vor rămâne în centrele de ocrotire, asta pentru că pe de o parte nimeni nu s-a interesat de ei iar pe de altă parte copiii au grave deficienţe ce necesită tratament şi îngrijire de specialitate continuă care nu poate fi asigurată la domiciliu. Pentru aceştia se vor organiza mese festive cu bucate tradiţionale dar şi activităţi de petrecere a timpului liber. Buzăul este menţionat în rapoartele de audit ale unui ONG, raport potrivit căruia din cauza numărului mare de copii şi tineri instutuţionalizaţi, judeţul nostru ocupă locul trei pe ţară. Potrivit Claudiei Roşioru, directorul executiv al DGASPC Buzău, s-a preferat măsura instituţionalizării acelor copii sau tineri care se aflau în risc în familiile naturale, chiar dacă astfel statisticile s-au încărcat.rosioru

“ Noi am analizat şi monitorizat fiecare caz în parte şi am decis să luăm în grija noastră toţi acei copii care nu puteau fi crescuţi sau îngrijiţi de familiile naturale. Erau în situaţia de a nu avea ce mânca sau nu puteau fi crescuţi normal chiar dacă i-am ajutat material periaode destul de lungi. Acestor copii le dăm şansa să poată continua şcoala, să fie educaţi iar acolo unde va fi posibil se va face reintegrarea imediată” , a precizat directorul Protecţiei Copilului Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here