POL POGOANELELa numai o lună de la reorganizarea poliţiei rurale și transformarea lor în Secții de Poliție, acestea își dovedesc eficiența. Potrivit unui bilanț pe prima lună de activitate, la nivelul abaterilor care intră în raza de competență a acestor secții de poliție se constată creșteri ale abaterilor săvârșite în aceste zone, în special în domeniul rutier, dar şi o reducere a numărului de accidente, datorită patrulelor de poliţie care acţionează în aceste zone.

“Am făcut o analiză după prima lună de la operaţionalizarea secţiilor de poliţie rurală. În domeniul rutier avem o creştere semnificativă ca urmare a implementării noului concept în contextul în care aproximativ 70% din evenimentele rutiere se petrec în zona rurală.  La o analiză a lunii septembrie 2011 faţă de aceeaşi lună a anului trecut şi am constatat că au crescut numărul abaterilor de la 1692 la 3106, al infracţinilor la regimul circulaţei de la 21 la 36, numărul de permise suspendate de la 26 la 47. În acelaşi timp pe zona rurală înregistrăm scăderi cu privire la numărul evenimentelor rutiere, asta pentru că avem patrule care acționează tot timpul”, a declarat Laurenţiu Pantazi, adjunctul şefului IPJ Buzău.

În total, în judeţul Buzău funcţionează 13 Secţii de poliţie rurală şi 2 posturi de poliţie comunale, localităţile arondate unei asemenea structuri fiind selectate după criterii precum infrastructura, numărul de locuitori, precum şi istoricul situaţiei infracţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here