Contractul de finanțare pentru proiectul care vizează extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgența a Spitalului Județean de Urgență Buzău a fost întârziat cu câteva zile din cauza unor modificări ce trebuiau făcute la proiectul inițial. Acesta fusese aprobat în ședința ordinară din luna ianuarie a Consiliului Județean, iar la acel moment se estima că semnarea contractului de finanțare din bani europeni va avea loc în cursul lunii trecute. Între timp însă, au intrat în vigoare noi reglementări legislative referitoare la stabilirea salariului minim în domeniul construcțiilor, reglementări care influențează și costurile estimate pentru implementarea proiectului de la UPU.

Proiectul în varianta sa actualizată a fost supus din nou la vot în ședința ordinară a Consiliului Județean, consilierii dându-și avizul favorabil atât pentru studiul de fezabilitate, cât și pentru promovarea proiectului în vederea finanțării din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

”Finanțarea din bani europeni a rămas aceeași, respectiv 1,5 milioane de euro, valoarea proiectului crescând de la 14,1 milioane de lei, la peste 16,2 milioane de lei, în forma actualizată a proiectului. Noi vom contribui din bugetul propriu cu o sumă reprezentând 2% din valoarea proiectului, urmând a se stabili dacă diferența de peste două milioane de lei rezultată în urma actualizării va fi suportată din fonduri guvernamentale alocate prin Ministerul Sănătății sau din alte surse”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here