Situaţia poliţiştilor locali din Buzău, cei vizați de concediere, a fost astăzi dezbătută la Prefectura Buzău, în cadrul Comisiei de Dialog Social. La şedinţă au participat atât reprezentanţii poliţiştilor locali disponibilizaţi, dar și primarul Constantin Toma. Primii care au luat cuvântul au fost reprezentanţii poliţiştilor locali, cei care au prezentat situaţia în care se află agenţii şi au cerut sprijin din partea şefilor din Prefectura Buzău pentru a stabili de partea cui este adevărul. În plus, avocata poliţiştilor a cerut ca drepturile acestora să fie respectate şi să nu se aplice măsuri abusive care să-i afecteze.
De partea cealaltă, primarul Buzăului a prezentat punctul de vedere al municipalităţii şi a spus, din nou, că Primăria este obligată să respecte legea potrivit căreia Buzăul trebuie să aibă un poliţist local la 1000 de locuitori.
La finalul discuțiilor care s-au întins pe durata a doua ore, reprezentanții Prefecturii au afirmat că vor întocmi un raport pe baza celor afirmate de ambele tabere, iar acesta va fi trimis către Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here