referendumSoarta referendumului privind desfiinţarea judeţului Buzău stă la mâna instanţelor de judecată. Primii care se vor pronunţa în această privință sunt magistraţii Inaltei Curţi de Casaţie şi Justitie, după care va urma decizia Curţii de Apel Ploieşti şi în final cea a judecătorilor de la Tribunalul Buzău.

În data de 17 iulie Consiliul Judeţean Buzău a adoptat o hotărâre prin care se aproba organizarea referendumului în judeţul Buzău. Hotărârea a fost contestată în aceeaşi zi de Prefectură în instanţa de Contencios Administrativ a Tribunalului Buzău. În data de 5 iulie contestaţia formulată de Instituţia Prefectului a fost respinsă de instanţa buzoiană, care a fost atacată din nou cu recurs de prefectul judeţului, care se va judeca pe 24 noiembrie la Secţia de Contencios Administrativ a Curţii de Apel Ploieşti.

Un alt proces aflat pe rol este cel în care se judecă hotârărea Consiliului Judeţean din data de 26 iulie, conform căreia referendumul va avea loc în prima duminică de după trecerea unui termen de cel puţin 20 de zile înainte de ziua desfăşurării acestuia, calculat de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti aflate, în prezent, pe rolul Curţii de Apel Ploieşti, ocazie cu care s-a votat şi suma pe care instituţia o va aloca desfăşurării referendumului: 600.000 lei (6 miliarde lei vechi).  Şi această hotărâre a fost atacată de Instituția Prefectului în instanţă, acțiunea de pe rolul Tribunalului Buzău fiind însă suspendată. Asta până mâine când la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se judecă cererea de strămutare a cauzei, formulată de Instituția Prefectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here