parscovVineri, 31 ianuarie 2014, a fost aprobat în ședința Consiliului Județean Buzău proiectul referitor la înființarea Centrului Medical Multifuncțional de la Pârscov.Înființarea CMM a fost o promisiune făcută de liberali în 2012 oamenilor din Pârscov și din celelalte localități din zonă. Realizarea acestui proiect a fost posibilă datorită demersurilor făcute de Președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu împreună cu liderul deputaților liberali, George Scutaru, care au reușit să obțină sprijinul Ministerului Sănătății în urma negocierilor pe care le-au avut cu Ministrul Eugen Nicolaescu. Totodată, Consiliul Local din Pârscov a sprijinit în totalitate această decizie. Închis în 2010 de Guvernul Boc, Spitalul din Pârscov avea arondate 10 localități (Pârscov, Măgura, Unguriu, Scorțoasa, Chilii, Cănești, Cozieni, Odăile, Bozioru, Brăești) cu o populație de aproximativ 22.000 de locuitori.

Consiliul Județean Buzău a formulat o solicitare aprobată de Consiliul Local Pârscov, de preluare a imobilului fostului spital pentru a deschide un Centru Medical Multifuncțional în cadrul structurii Spitalului Județean Buzău.  “În perioada imediat următoare, Spitalul Județean Buzău va întocmi documentația necesară pentru înființarea Centrului Medical Multifuncțional de la Pârscov și va solicita aprobările necesare de la Ministerul Sănătății. În toată această perioadă a existat un sprijin constant din partea Ministerului și a Ministrului Eugen Nicolaescu pentru proiecul înființării CMM Pârscov, care a înțeles importanța acestui centru pentru locuitorii din zonă. Îi mulțumim pentru sprijin. Cel mai important lucru este că 22.000 de oameni vor putea să apeleze la serviciile medicale ale noului Centru fără a mai fi nevoiți să vină în Buzău” a declarat Președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.

Spitalul Județean, cea mai mare unitate medicală din județul Buzău, va asigura transferul medicilor la noul Centru, resursa umană fiind cea mai mare problemă pentru că personalul fostului spital Pârscov din 2010 a plecat și lucrează în alte unități medicale. “CMM va oferi servicii medicale de calitate în sistem ambulatoriu. Oamenii vor putea beneficia de internări de zi, servicii de laborator, consultații pe diverse specialități. Sperăm ca până la 1 mai CMM să devină functional. Vrem să le arătăm locuitorilor din zonă că ne respectăm promisiunile și îi respectăm pe cei care ne-au acordat încrederea pentru a-i reprezenta în Consiliul Județean și Parlament” a afirmat deputatul PNL, George Scutaru.

Consiliul Județean Buzău va putea sprijini financiar și CMM Pârscov, continuându-se astfel politica generală de susținere a sistemului sanitar buzoian începută de liberali la nivelul administrației județene în 2012.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here