spitalul nehoiuSpitalul Orăşenesc Nehoiu se zbate de ani de zile în sărăcie. Unitatea spitalicească se află în impas şi chiar s-a avansat ideea că ar putea fi închis. Ba mai mult, în luna decembrie a acestui an, o echipă de inspectori a Ministerului Sănătăţii va face un control la spitalul din Nehoiu, urmând să stabilească dacă unitatea medicală va mai primi sau nu autorizaţie de funcţionare.
Până atunci, însă, mai multe secţii ale spitalului trebuie reabilitate. Este vorba despre sala de naşteri şi sala de operaţii, care trebuie puse la punct conform normelor sanitare în vigoare. Astfel, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Buzău, s-au alocat către Spitalul Orăşenesc din Nehoiu 77.500 de lei din fondul de rezervă al judeţului. Solicitarea de sprijin financiar a venit cu ocazia şedinţei extraordinare de Consiliu Judeţean desfăşurată la Nehoiu.
Dacă nu ar fi primit bani de la Consiliul Judeţean, spitalul ar fi riscat să nu primească autorizaţia sanitară provizorie de funcţionare întrucât sala de operaţii şi cea de naşteri nu corespund standardelor minime pentru emiterea acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here