utilajUn bilanț al primelor ninsori și fenomene meteo nefavorabile din județul Buzău arată că de această dată autoritățile județene au fost pregătite să intervină.

Președintele Consiliului Județean în calitate de vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a precizat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că s-a intervenit prompt în toate zonele unde s-au semnalat precipitații abundente care puteau pune probleme atât pentru trafic cât și pentru comunitățile locale.

De la primele ore au acționat 31 de utilaje de la cele trei firme care au câștigat licitația pentru deszăpezire, la ora informării fiind în acțiune 16 astfel de utilaje: RSP-uri cu lamă, autogredere, vole. teritoriul județului a fost împărțit în 5 zone de intervenție, în total 950 de km de drumuri județene. Cele trei firme : Liciu Com, Petrocosind și Nikost au în administrare mai multe tronsoane de drumuri județene după delimitarea celor 5 zone de competență.

Au fost probleme mai mari pe zona de munte în special la Bisoca , Loptătari, Câmpulungeanca. Aici acționează vole, rsp-uri cu lamă și material antiderapant și autogredere. A nins iar stratul de zăpadă măsoară 30-40 de centimetri. 14 echipe mixte acționează pentru restabilirea alimentării cu energie electrică, la Chiojdu este o situație mai gravă , aici a căzut și rețeaua de telefonie. la ora 7 dimineață erau 7796 locuitori din județ care nu beneficiau de energie electrică”  a precizat președintele CJ Cristi Bîgiu.

Suma alocată pentru deszăpezirea drumurilor județene este în acest an de 10364737 lei , se vor folosi pentru cei aproape o mie de km de drumuri județene  64 de utilaje ale celor trei firme câștigătoare ale licitație iar cantitatea totală de material antiderapant existent în stoc este de 41600 tone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here