politisti multi3Aproximativ 150 de poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, poliţişti rutieri şi specialişti de la Biroul A.E.S.P. vor fi angrenaţi zilnic în misiuni de ordine şi siguranţă publică în perioada 28 aprilie – 2 Mai.

Acţiunile ce vor fi întreprinse de efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au drept scop asigurarea desfăşurării în condiţii de siguranţă a manifestărilor specifice acestei minivacanţe, prevenirea şi combaterea faptelor ce aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale, precum şi a furturilor.

Fie că veţi petrece aceste zile în parcuri sau la pădure, fie că veţi face o scurtă plimbare în aer liber, poliţiştii vă recomandă ca la plecare să vă asiguraţi locuinţa şi să vă protejaţi bunurile şi bagajele, mai ales în zonele foarte aglomerate!

Nu stabiliţi relaţii de prietenie cu orice persoană care pare sociabilă! De cele mai multe ori infractorii pozează în persoane binevoitoare, care „vor” să vă ajute.

Nu consumaţi alcool în exces şi nu vă implicaţi în dispute sau altercaţii. Păstraţi-vă calmul şi nu proferaţi injurii sau ameninţări!

În cazul unui conflict, evitaţi să vă dovediţi „vitejia”  şi manifestaţi autocontrol şi prudenţă!

În vederea asigurării fluenţei şi siguranţei traficului rutier în această perioadă, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe principalele artere de circulaţie şi pe traseele de acces spre zonele de agrement, acţionând, cu precădere, pentru combaterea excesului de viteză şi depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Celor care aleg să petreacă aceste zile la o distanţă mare de casă, poliţiştii rutieri le recomandă să îşi fragmenteze deplasările, alternând şofatul cu perioade de repaus, pentru a preveni producerea unor accidente cauzate de oboseală.

Pentru un trafic fluent şi sigur, Serviciul Rutier recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.