De luna viitoare, cetăţenii din municipiu vor plăti mai mult cu aproape doi lei de fiecare persoană pentru ridicarea gunoiului menajer. Hotărârea a fost votată în şedinţa de vineri a Consiliului Local Buzău. Proiectul de majorare a tarifelor, propus de Primăria Buzău la solicitarea operatorului de salubritate RER Sud, a stârnit însă nemulţumiri din partea unor consilieri.

De la 1 martie, buzoienii vor plăti cu 1,9 lei mai mult pentru ridicarea gunoiului menajer. Astfel, noul tarif perceput pentru persoane fizice va fi de 12,60 lei de persoană. Decizia a fost luată astăzi în şedinţa Consiliului Local Buzău. Proiectul de majorare a tarifelor propus de Primăria Buzău la solicitarea operatorului de salubritate RER Sud a stârnit însă nemulţumiri din partea unor consilieri.

Aceştia găsesc total nejustificată această majorare, în condiţiile în care, şi aşa, la Buzău, tariful de ridicare a gunoiului menajer este unul destul de piperat. Conducerea societăţii RER Sud Buzău susţine că majorarea tarifelor era necesară, pe fondul majorării salariului minim pe economie, începând cu 1 ianuarie, precum şi a creşterii preţului la depozitarea gunoiului prin introducerea taxei pentru economie circulară, în valoare de 30 de lei pe tonă. RER Sud Buzău va modifica de la 1 martie şi tariful pentru ridicarea gunoiului menajer în cazul societăţilor comerciale.

Astfel, tariful se va majora de la 106,23 lei pe metru cub, la 119,31 lei pe metru cub. În schimb, s-a micşorat tariful pentru ridicarea deşeurilor industriale, de la 291,9 lei pentru o tonă, la 268,64 de lei pentru o tonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here