Consiliul Judeţean Buzău apelează la soluţii mai puţin obişnuite pentru a dota cu aparatură Spitalul Judeţean Buzău, instituţie aflată în subordine.

Recent, printr-o rectificare bugetară, celui mai mare spital din judeţ i-a fost alocată suma de 232.736 de euro, bani obţinuţi prin vânzarea unui teren către compania care administrează Centrul de Nefrologie şi Dializă din Buzău.Compania respectivă deţinea, din 2013, drept de concesiune pentru o perioadă de 49 de ani. Dorinţa de achiziţionare a terenului aflat în curtea spitalului judeţean a fost exprimată încă din anul 2014, însă conducerea Consiliului Judeţean a respins oferta, la vremea respectivă. Administratorul centrului privat a revenit anul acesta cu o nouă solicitare de a cumpăra terenul pe care se află construită unitatea medicală, iar de această dată, administraţia locală a fost de acord să vândă. De aparatură nouă va beneficia, în principal, Secţia Oftalmologie a Spitalului Judeţean Buzău.

Tot prin aceeaşi hotărâre adoptată în şedinţa CJ Buzău, bugetul spitalului a mai fost suplimentat cu 3.000 de lei, sumă care reprezintă o sponsorizare primită de la o societate comercială din domeniul medical pentru pregătirea profesională a personalului sanitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here