TOMOGRAFVeste bună pentru buzoienii care sunt nevoiţi să facă analize care implică utilizarea computerului tomograf. Ministerul Sănătăţii a avizat favorabil o solicitare ce vizează cumpărarea unui tomograf nou pentru Spitalul Judeţean Buzău. Săptămâna trecută, conducerea Spitalului şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean au mers la Ministerul Sănătăţii pentru a solicita fonduri pentru achiziţia unui computer-tomograf. Cere­rea a fost aprobată şi va fi demarată pro­cedura de achiziţie, care durează aproximativ trei luni.
Ultima dată, computerul tomograf din dotarea Spitalului Judeţean a fost reparat în 2012. Aparatul s-a stricat din nou în urmă cu o lună iar piesa care trebuie înlocuită este foarte scumpă. Un computer-tomograf nou costă aproximativ 400.000 de euro.
În aceste condiţii, buzoienii care au nevoie de o analiză care implică utilizarea computerului tomograf trebuie să se orienteze spre o altă unitate medicală care deţine un astfel de aparat şi doar urgenţele sunt investigate la Centrul de Imagistică privat din incinta spitalului, cu care are contract.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here