traian igasJandarmii, politistii si pompierii nu vor scapa de disponibilizari. Cel putin asta reiese din raportul preliminar favorabil pentru disponibilizarile din MAI. Comisia de administratie a Camerei Deputatilor a adoptat, ieri, raportul preliminar favorabil pentru proiectul de lege privind reducerea numarului de angajati din cadrul MAI, insa saptamana trecuta Comisia de aparare a adoptat un raport de respingere, motiv pentru care cele doua foruri trebuie sa se intruneasca pentru armonizarea celor doua puncte de vedere.

De altfel, decizia era oarecum previzibila in conditiile in care la finele saptamanii trecute, sefii din IPJ Buzau au primit dispozitie sa intocmeasca liste cu privire la functiile ce urmeaza a fi sterse din organigrama. Potrivit unor surse, la IPJ Buzau ar fi fost puse pe hartie intre 20 si 25 de functii. Cum cele care nu erau ocupate au fost radiate cu ceva vreme in urma, in inspectorat se asteapta si plecari de personal.

De altfel, ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat ca restructurarile din MAI presupun plecarea din sistem nu doar a unor politisti, ci vor fi disponibilizati si functionari publici si angajati din alte directii.

„Am preluat un program de restructurare început de fostul ministru, domnul Vasile Blaga. Vor fi oameni care vor fi pusi în situatia sa paraseasca sistemul politienesc, asta e viata, cei care nu si-au facut datoria a venit vremea sa plece, sa lase locul altora care vor sa munceasca. (…) Trebuie sa urmarim cu foarte mare atentie ca în ultimii ani statutul politistului a suferit foarte multe modificari care s-au întors împotriva politistului pana la urma. Lucrul pe care vrem sa-l modificam este sa aducem acea disciplina pe care o aveam si înainte în sistem si trebuie sa facem pasul doi reorganizare si pasul trei modernizare. (…) Nu sunt doar politisti care vor pleca din sistem, vor pleca inclusiv si functionari publici si din celelalte directii”, a spus ministrul Igas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here