alunecare pamantExecutivul a aprobat, in sedinta de ieri, indicatori tehnico-economici in valoare totala de 958 milioane lei pentru lucrari de drumuri in cadrul proiectului „10.000 km drumuri judetene si de interes local”.

Cele 11 obiective de investitii sunt situate in judetele Buzau, Dolj, Tulcea, Maramures, Hunedoara si Dambovita. Printre acestea se numara reabilitarea drumului dintre statiunea Durau si Izvorul Muntelui (Neamt), a unei sosele catre Sarmisegetusa Regia, a DJ 714 Glod – Sanatoriu Moroieni – Pestera (Dambovita) si a trei drumuri judetene din Buzau.

„Pe langa aceste tronsoane de drum, in Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii – proiect prioritar “10.000 km drumuri judetene si de interes local” vor fi incluse si alte drumuri de interes judetean sau local, pentru fiecare dintre judetele mentionate. Indicatorii tehnico-economici aprobati au o valoare totala de 957.829 mii lei”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

In luna martie Guvernul a decis inceperea lucrarilor de modernizare a 300 km drumuri judetene si de interes local din judetele Suceava si Botosani, in valoare de 100 milioane euro, reprezentand primul pachet de lucrari din Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii. Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii va fi derulat in perioada 2011 – 2020 si va fi gestionat de ministerele Dezvoltarii si Mediului, in baza unei ordonante de urgenta aprobata de Guvern in noiembrie. MDRT a publicat deja un anunt in SEAP privind contractarea de lucrari in cadrul acestui program, estimate la 13,87 miliarde lei (3,2 miliarde euro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here