Bigiu DNA

Lăsarea în libertate a președintelui Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, după flagrantul în urma căruia a fost acuzat și arestat pentru luare de mită, ar fi însemnat o stare de pericol pentru ordinea publică. Așa susțin magistrații Tribunalului București, care au decis arestarea preventivă a șefului Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
Cristi Bîgiu a fost arestat preventiv pe 7 decembrie, acuzat de procurorii anticorupţie că ar fi cerut şi primit sume de bani pentru a atribui contracte pe bani publici unor firme.
În acelaşi dosar, a fost arestat şi finul lui Bîgiu, Florin Colgiu, acuzat de complicitate la luare de mită. Conform documentului citat, măsura arestării preventive se justifică pentru o bună desfăşurare a
procesului penal, în faza de debut a urmăririi penale, „niciuna din celelalte măsuri preventive nefiind corespunzătoare pentru prezervarea ordinii de drept şi nici pentru atingerea scopului măsurilor preventive”.
Decizia de arestare a lui Cristinel Bîgiu şi Florin Colgiu nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.
Potrivit secretarului CJ Buzău, Laurențiu Gavrilă, contestația la măsura arestării preventive a lui Bîgiu va fi analizată de magistrați în cursul zilei de luni, 15 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here