monteoru1Turismul buzoian este pe val. O dovedește numărul record de turiști prezenți la sfârșitul săptămânii trecute în stațiunea Sărata Monteoru. 50.000 de oameni au ales să-și petreacă week-endul în stațiunea buzoiană.

Deși este una dintre cele mai vechi stațiuni din țară, Sărata Monteoru supranumită „Perla Buzăului” a renăscut în ultimii ani. Așa se face că din ce în ce mai mulți turiști aleg să vină aici, ce-i drept mai mult pentru sfârșitul de săptămână.

Pe lângă facilitățile cu caracter curativ, Sărata Monteoru, aflată la mai puţin de 20 de kilometri de Buzău şi la numai o oră de mers cu maşina din Bucureşti, mizează în atragerea turiștilor pe „Vulcanii noroioși” și „Mina de Petrol” două locații unice în Europa.

După ce drumul de acces către stațiune a fost reabilitat în totalitate, Consiliul Județean se va implica în continuare în dezvoltarea stațiunii, următorul proiect fiind realizarea drumului Monteoru-Tisău, dari și amenajarea unui camping modern în parteneriat cu Primăria Merei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here