Primăria Municipiului Buzău a demarat o campanie de evidenţiere a parcurilor din municipiul Buzău. În acest context, în următoarea perioadă se află în vizorul primarului  parcul de lângă Primărie, care va primi denumirea de Vasile Voiculescu.

De asemenea, în parc, până la finalul anului, va fi amplasat un monumentt ce va reprezenta bustul persoanlităţii buzoiene, Vasile Voiculescu.
Primarul Constantin Toma intenţionează ca în următoarea perioadă să reamenajeze toate parcurile din municipiu.

1 COMENTARIU

  1. Un parc din municipiu Buzău, central, dar mai puţin vizibil, este cel de pe B-dul Nicolae Bălcescu, din spatele Bisericii în construcţie Sf. Spiridon. Mascat de silueta bisericii, parcul salăsluieşte în anonimat,cu aspect vetust,într-o atmosferă dezolantă, nimic din bucuria şi exuberanţa specifice copiilor. Un panou de baschet, un balansoar, o masă de tenis, un leagan – toate pe un teren accidentat ,vara printre buruieni. Parcul a devenit un loc de refugiu pentru unii elevi de la şcolile din apropiere, care nu au chef de anumite ore…Ii vezi escaladând masa de tenis, unde se instalează comod, uneori cu diverse sticle în mâini. De multe ori, extrem de gălăgioşi. Dacă vine ploaia, fug repede la blocul 9, din apropiere, forţează uşa şi intră pe hol, luând cu asalt cutiile cu scrisori. Gălagioşi,deseori provocatori,buşesc mingea de pardoseală sau de pereţi, uneori spărgând şi geamuri(ca cel al uşii de la intrarea în beci). Nu o dată s-au iscat conflicte cu locatarii, unii sunt tupeişti, chiar insolenţi. Locul în discuţie e supranumit, tot mai frevent, „Parcul chiulangiilor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here