veteran
Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a făcut, joi, o vizită la Mihăilești, pentru a-i acorda o recompensă materială veteranului de răboi Nicolae Ioniță.

”Mă bucur că suntem astăzi aici și că putem aduce puțină bucurie pentru domnul maior Nicole Ioniță. Dumnealui, alături de alți mii și mii de români, sunt făuritorii istoriei acestui neam. Ei sunt cei care au luptat pentru idealurile țării, gata oricând să își dea viața pentru patrie”, a declarat președintele CJ.

Consiliul Județean a aprobat, în ședința din luna august, acordarea unor recompense materiale pentru veteranii de război cu vârste de peste 100 de ani, din județul Buzău. Cuantumul recompensei este de 2.500 de lei/veteran. Din această sumă au fost achiziționate produse alimentare și nealimentare.

Hotărârea a fost adoptată la propunerea Asociației Naționale a Veteranilor de Război, Filiala ”Mihai Viteazu” Buzău, având în vedere că anul 2015 este declarat Anul Veteranilor de Război.

”Curajul și patriotismul acestor ostași trebuie să fie o lecție pentru fiecare dintre noi și pentru generațiile următoare. Sunt emoționat de fiecare dată când am prilejul să întâlnesc unul dintre eroii acestei țări. Domnule maior, țara vă este recunoscătoare! Noi vă suntem recunoscători!”, a mai spus Petre Emanoil Neagu.

În total, în județul Buzău sunt nouă veterani de război cu vârste de aproximativ 100 de ani, fiecare dintre aceștia urmând să primească această recompensă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here