Clădirea Bibliotecii Judeţene ”Vasile Voiculescu” din Buzău intră în reparaţii capitale după ce Consiliul Judeţean Buzău a accesat un proiect în valoare de 4 milioane de euro pentru reabilitarea imobilului instituţiei culturale. Autorităţile judeţului sunt în imposibilitatea de a grăbi debutul lucrărilor de renovare din cauza crizei de spaţii care pot prelua temporar miile de cărţi şi colecţii de ziare care cântăresc sute de tone.

Spaţiul trebuie să fie între 1.000 – 1.200 mp (cu racordarea la toate utilităţile necesare, cu acces internet bandă garantată min. 300 MBs – noutatea din al treilea anunţ), compartimentarea/recompartimentarea spaţiului închiriat să fie realizată de către proprietar pentru asigurarea funcţionalităţii bibliotecii), locaţia amplasamentului: municipiul Buzău, zonă accesibilă pentru beneficiarii activităţii de bibliotecă, spaţiul propus trebuie să deţină autorizaţie de securitate la incendiu şi protecţie civilă, perioada propusă pentru închiriere să fie de maxim 10 ani, iar suprafaţa construită a spaţiului de închiriat să suporte o greutate a fondului de carte de aproximativ 680 de tone.

CJ Buzău a lansat o a treia procedură privind închirierea unui spaţiu pentru Biblioteca Judeţeană. După primele două negocieri ratate cu SC Integral SA pentru închirierea unui spaţiu pentru mutarea fondului de carte al Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu“, la ultima solicitare de oferte, cinci firme şi-au arătat interesul de a pune la dispoziţiea Consiliului Judeţean Buzău, contra cost bineînţeles, un spaţiu cu destinaţia sus amintită.

Numai două oferte au corespuns însă criteriilor menţionate în anunţul de închiriere. Este vorba despre cea a SC Imobiliar Construct SRL, controlată tot de administratorul SC Integral SA, care oferă acum spaţiul în care funcţionează acum Restaurantul Buzău, la intersecţia şoselei de Centură cu strada Veteranilor, şi oferta SC Class Business & Leisure Center SRL, firmă care deţine centrul comercial Galeria Mall şi care ar putea pune la dispoziţie spaţii pentru mutarea fondului de carte.

Sediul Bibliotecii Judeţene Buzău a fost construit în 1914 după un proiect al arhitectului Grigore Cerchez si găzduieşte Biblioteca Judeţeană din anul 1984. Anterior aici au avut sediul Miliţia şi Sfatul Popular. Clădirea Bibliotecii Judeţene ”Vasile Voiculescu” nu a mai beneficiat de reparaţii capitale de mulţi ani, ci doar de mici renovări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here