Claudia RosioruVal de demisii și pensionări în rândul angajaților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău. În numai 2 ani, 240 de angajați ai instituției au părăsit sistemul lăsând vacante posturi din centre de copii și aziluri.

Potrivit rerpezentanților DGASPC Buzău angajaţii care au decis să părăsească sistemul sunt în mare parte specialişti, iar plecările au avut la bază salariile mici.

„Motivele demisiilor sunt în special generate de situaţia financiară. Mulţi din cei plecaţi fiind unici întreţinători ai familiilor, nu mai puteau face faţă cu banii obţinuţi de aici. Mai grav este că au plecat persoane care se ocupau de îngrijirea directă: infirmiere, asistente medicale, supraveghetori de noapte, pedagogi de recuperare, personal foarte bine pregătit care poate fi greu de recrutat”, a declarat directorul DGASPC Buzău, Claudia Roşioru.

Potrivit acesteia, valul de demisii pensionări din rândul angajaţilor din centrele de copii şi bătrâni a adus o criză acută de personal, existând chiar riscul închiderii unor centre dacă plecările angajaţilor vor continua.

„Nu suntem în colaps, dar dacă vor continua plecările în stilul acesta şi nu vom avea voie să angajăm decât o persoană la şapte plecări probabil vor fi situaţii care să ne pună în situaţia de a proceda şi la acest lucru”, a adăugat directorul DGASPC Buzău, Claudia Roşioru.

Între angajaţii DPDC Buzău care au părăsit sistemul în ultimii ani se numără şi 64 de asistenţi maternali care au renunţat să mai îngrijească copii preluaţi din centre, din cauza banilor prea puţini primiţi de la stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here