Vin veşti bune pentru localnicii din zona de nord a judeţului Buzău. Şoseaua care leagă comunele Vintilă Vodă, Săruleşti şi Bisoca va fi reabilitat, începând din această primăvară. Aproximativ 68 de milioane de lei vor costa lucrările, bani alocaţi de Guvern, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Şoseaua are o lungime de 24,5 kilometri şi este una spectaculoasă, cu multe pante, rampe şi curbe, dar, pe alocuri, pe un sol predispus alunecărilor de teren.
Asfaltarea drumului judeţean Vintilă Vodă – Săruleşti – Bisoca  ar trebui să fie gata peste doi ani şi jumătate. Un alt drum care va fi reabilitat, începând din această primăvară, este cel care leagă comunele Cozieni, Bozioru şi Brăeşti.
Valoarea lucrărilor este de 54.5 milioane de lei, fiind vorba tot de o finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.
Durata de execuţie a lucrărilor este de 33 luni, însă autorităţile judeţene speră că şoseaua Cozieni – Bozioru – Brăeşti va fi reabilitată şi dată în folosinţă cu câteva luni mai devreme.
Lungimea tronsonului care va fi modernizat în urma derulării proiectului este 21 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here