Buzoienii racordați la sistemul centralizat de termoficare al orașului au parte de vesti proaste in acest inceput de toamana.
Primarul Constantin Toma a anunțat că municipalitatea nu are banii necesari prevăzuți în buget pentru a mai subvenționa energia termică iar asta ar însemna ca abonatii racordați la sistemul centralizat să  scoată din buzunar suma integrală pentru producerea gigacaloriei care costa la peste 430 de lei, față de 280 cât au plătit consumatorii casnici anul trecut. Dacă nu se va găsi o soluție ca și în anii
anteriori ca Guvernul să aloce bani pentru subvenționarea energiei termice costurile vor trebui suportate integral de consumatorii casnici ai RAM.
„ Noi nu avem prevăzut decât pentru apa caldă până la 1 noiembrie și dacă nu ne vom descurca de niște bani de la Guvern va fi imposibil să alocăm bani pentru acest lucru. Suntem într—o situație complicată. Au rămas sub o treime din abonații care au fost, pierderile sunt de 30 la sută, datoriile
istorice sunt foarte mari”, a spus primarul ConstantinToma.
O altă solutie ar fi ca Primăria să ajute financiar buzoienii racordați la
sistemul centralizat să își monteze centrale de apartament însă sunt slabe șanse ca acest lucru să se mai poată face în timpul rămas până la sosirea sezonului rece. Există însă și familii care vor benefica în acest an de astfel de ajutoare. 38 de apartamente aflate în prezent în situația de a fi singurele din întreg blocul racordate la sistemul centralizat vor beneficia din partea municipalității de fonduri pentru montarea de centrale de apartament.„Lucrăm la un proiect în care vom aplica această decizie pe 38 de apartamente din 38 de blocuri. În același timp RAM are mult mai multe pierderi ducând agentul termic până acolo pentru un singurapartament. Nu mai sunt condiții tehnice și astfel recurgem la această măsură. O sa vedem ce sume se vor acorda pentru ca pentru o persoană cu 3-400 de lei pensie o sa trebuiască să acorzi cam toți banii iar pentru familiile care au venituri ceva mai mari atunci vom aloca bani mai puțini”, a mai zis Constantin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here