Consiliul Judetean-4
Astăzi a avut loc prima şedinţă a Consiliului judeţean care s-a desfăşurat în timp ce Crisi Bîgiu, încă preşedintele CJ, se află în arest, fiind acuzat de luare de mită. Consilierii judeţeni au fost convocaţi în şedinţă extraordinară pentru aprobarea unor rectificări bugetare. Şedinţa s-a desfăşurat normal, fără luări de poziţie nici legate de proiectele aflate pe ordinea de zi, nici cu privire la situaţia creată după arestarea lui Cristi Bîgiu. Toate cele şapte proiecte aflate pe ordinea de zi au trecut după ce au fost votate în unanimitate de aleşii prezenţi la şedinţă.
Şedinţa de astăzi a fost condusă de vicepreşedintele Cristi Romanescu, care a fost mandatat de Cristi Bîgiu să îi ţină locul atunci când lipseşte. În prezent, Cristi Bîgiu este încă preşedintele Consiliului Judeţean, iar această situaţie se va schimba numai după ce Instituţia Prefectului va emite un ordin de suspendare. Însă procedura va fi demarată după ce instanţa va transmite un document oficial cu soluţia. „Aşteptăm din partea Prefecturii o hârtie ca să vedem cum continuăm activitatea. Este vorba despre ceea ce conform legii avem de făcut. Dintre cei doi vicepreşedinţi, urmează să fie ales cel care o să conducă instituţia. Se va întruni Consiliul, iar consilierii vor vota care dintre cei doi vicepreşedinţi va avea drept de reprezentare”, a declarat Cristi Romanescu.
Laurenţiu Gavrilă, secretarul judeţului spune că, din informaţiile pe care le deţine, contestaţia la mandatul de arestare depusă de avocaţii lui Cristi Bîgiu va fi judecată luni. Până atunci, acesta a dat asigurri că activitatea Consiliului Judeţean nu are de suferit.
Totodată, de la întrunirea de astăzi au lipsit 7 consilieri judeteni, printre aceştia aflându-se şi Robert Piţigoi, implicat şi el în scandalul şpăgii de la CJ, dar faţă de care instanţa nu a luat nicio măsură până la această dată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here