orizontUn raport recent al Camerei de Conturi Buzău întocmit în urma auditului financiar asupra contului de execuție a bugetului pe anul 2014 la unitatea Administrativ Teritorială Municipală UATM Buzău scoate la iveală detalii dubioase legate de achiziţionarea terenurilor din Cartierul Orizont, puse la dispoziție în 2005 firmeiC Concas SA Buzău pentru construirea de locuințe care
Auditorii financiari spun că ulterior, au fost vândute, bucată cu bucată la un preț inferior valorii de piață, și altul decât cel stabilit în raportul de evaluare, fapt care a condus la neîncasarea unor venituri la bugetul local în sumă estimată de 12.298.750 lei.
Vânzarea parcelelor a început în 2007 şi continuă şi azi, în 2015, cu preţul de 16 euro metrul pătrat. Acest preţ a fost stabilit printr-u raport de evaluare din 2005 când, suprafaţa respectivă figura ca teren agricol, categoria arabil fără utilităţi. De atunci însă terenul a fost scos din circuitul agricol în 2006 şi încadrat în categoria “teren curţi construcţii zona C”. Mai mult, zona a fost racordată şi la utilităţi, apă, canalizare, gaze, iluminat public, străzile şi aleile au fost asfaltate, astfel că în 2010 a fost încadrat în zona A a municipiului.
Curtea de Conturi a reţinut că la nivelul anilor 2014-2015 preţul metrului pătrat din zonă este de 115 euro, de nouă ori mai mare decât cel practicat de Primărie.
Inspectorii Curţii de Conturi au solicitat Primăriei să stabilească preţul real şi să recupereze diferenţa, estimată la 123 miliarde de lei vechi.
Persoanele reţinute de Curtea de Conturi că ar fi vinovate sunt primarul Constantin Boşcodeală, directorul economic Ion Gegea, şeful Serviciului administrare patrimoniu Titus Samoilă şi consilierul aceluiaşi serviciu Liviu Badiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here