Cristi BigiuDeschiderea noii maternități nu va avea loc anul acesta. Așa a afirmat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu. Acesta a susținut o conferință de presă în care a explicat toți pașii care au fost urmați pentru deschiderea viitoarei unități sanitare, dar și etapele care mai trebuie finalizate. Cristi Bîgiu spune că a existat un proces verbal de finalizare a lucrarilor, dar care mai avea atașată și o anexă care cuprindea 11 puncte nefinalizate. Abia în octombrie 2013 toate lucrările au fost finalizate și în noiembrie 2013 s-a făcut procesul verbal de predare-primire dintre CJ și Spitalul Județean. În decembrie 2013, Guvernul a alocat către CJ Buzău 3,24 de milioane de lei, bani cu care s-a achiționat o parte din aparatura maedicală, inclusiv stația de oxigen.
„În perioada ianuarie-septembrie 2014 s-a căutat finanțare, abia în octombrie am contractat un credit de 10 milioane de euro, bani pe care i-am folosit pentru drumuri și pentru aparatura medicală din noua maternitate. În iunie 2015 am demarat licitația pentru achiziția de aparatură medicală și nonmedicală. Există 22 de firme participante. Cea pentru aparatura nonmedicală este aproape finalizată, dar restul mai durează”, a spus Cristi Bîgiu.
O altă problemă care a întârziat licitația este și lipsa de personal de la Consiliul Județean, unde la Biroul de Achiziții au mai rămas doar doi angajați din 6.
Deocamdată, președintele CJ Buzău nu a dat un termen la care ar putea fi deschis noua maternitate. „Procedura de licitație poate dura destul de mult. Se fac oferte, caiete de sarcini. Partea financiară e asigurată, ține doar de timp să se finalizeze licitația. Eu știu că este nevoie de maternitate, este cel mai important obiectiv din județ, dar deocamdată nu pot estima un termen la care se va deschide maternitatea”, a adăugat președintele CJ, Cristi Bîgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here